top of page
Sök
  • Skribentens bildMarie Graf

Överraskande resultat !Nu har jag hunnit med 3 kurshelger i Stockholm sedan april. De fysiska träffarna vi har i utbildningen är fullmatade med praktiska moment. Utöver det har vi på hemmaplan en hel del online lektioner samt litteratur att läsa om det vi precis lärt oss under den praktiska helgen. Som jag nämnt tidigare i bloggen så gör vi även 1 klientfall i veckan där det är uppstyrt specifikt vecka för vecka vad vi ska jobba med. Hittills har det mest handlat om att jag ska få träna på de tekniker vi lärt oss inom muskeltestning i förutbestämda områden och hur jag fysiskt med manuella tekniker stärker en inhiberad/svag muskel. Detta innefattar även att lokalisera och behandla lymfpunkter, vaskulärpunkter och start- slutpunkt för berörd akupunkturmeridian. Detta gör man som Kinesiolog för att ge mer resurs till ett område på kroppen som är i behov av bättre flöden i nämnda punkter och det i sin tur skapar förutsättningar för läkning.


Vill nu berätta om ett klientfall vars resultat gjort mig riktigt glad. Hen kom till mig första gången förra veckan. Har haft problem med sin ena axel i flera år, har gått hos sjukgymnast i perioder och gjort övningar enligt deras schema. Det har gett pendlande resultat och axeln har aldrig blivit helt bra. Smärtan hen har haft i axeln har lett till inskränkningar och funktionsnedsättning i vardagliga sysslor.


Så, förra veckan gjorde jag en behandling för Rotatorkuff musklerna som jag misstänkte bråkade med hens axel. De fyra strukturer som ingår där är ofta involverade i mången axelproblematik, men det kan även vara andra, då det finns 13 muskler som direkt har med axelns funktion att göra, mer eller mindre.

Hur som helst gjorde jag en behandling utifrån de verktyg och tekniker jag lärt mig hittills som Kinesiolog. Jag fick en direkt återkoppling på återtesten av samtliga muskler jag behandlat där jag upplevde starkare respons i funktion än innan behandlingen. Idag kom klienten tillbaka för att jag skulle träna på ytterligare 4 muskler runt axeln. Jag ville såklart få en återkoppling efter förra veckans behandling, och vilket överraskande resultat hen hade fått !! Idag hade hen ingen smärta i axeln i normala positioner. Klienten har sovit bättre eftersom hen inte vaknat av smärta i axeln, hen har inte ont när det ska tas på eller av en tröja. Hen har kunnat jobba mer fysiskt på gården utan att smärta ska begränsa allt hen vill göra. Det som är kvar nu att göra med axeln är att jobba med rörligheten då hen fortfarande upplever inskränkningar med det.


Förstår du varför jag älskar mitt jobb? Att få vara den pusselbit som hjälper dig till en bättre vardag med mindre värk, vilket gör att du kan fortsätta vara aktiv i ditt liv. Detta ger mig så mycket energi tillbaka och är en stor drivkraft till att jag vill utveckla mig som kroppsterapeut för att kunna fylla på min verktygslåda i behandlingsrummet.

Nu tar utbildningen sommarlov fram till mitten av augusti men jag har en del litteratur kvar att plöja igenom och en del online lektioner att titta på sedan senaste helgen jag var iväg. Kommer även smygköra några klientfall i sommar som egentligen ska göras i höst...men jag är för otålig att vänta med dom, då jag vet att vissa av er, mina kunder, redan har problem med det jag ska jobba med då och det vill jag sätta tänderna i så snart jag har möjlighet. Jag kontaktar er det berör.


Nu ska vi iallafall fira midsommar med allt vad det innebär. Vädret ser strålande ut för en gångs skull så förutsättningarna finns för en afton att njuta ute i det fria.

Önskar dig en skön fortsättning på sommaren där både knopp och kropp får andas livslust och tid finns för återhämtning.


Ha det gott // Marie


82 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page