top of page
Sök
  • Skribentens bildMarie Graf

Låt 2022 bli den bästa versionen av dig själv!

2017 gick jag en kurs i Mental Träning med Mari Robbo. Upplägget var 6 träffar som innehöll olika moduler om hur jag tränar och bygger upp min mentala hälsa för att slutligen nå mina mål.

Några anteckningar jag skrev ner då kring de Mentala Grundreglerna var:

* Vi blir det vi tänker

* Stor komfortzon optimerar prestation

* Det finns inga lata människor, bara människor i resurslösa tillstånd

* Det är ju inte hur vi HAR det, utan hur vi TAR det som styr dina tankar, tillstånd och resultat


Det här är nog en av de bästa kurserna jag gått där jag investerat i mig själv. Mental styrka är otroligt viktigt i allt jag tar mig för och påverkar därmed utgången av mina resultat. Det handlar om vilken syn jag har på mig själv, vilken självkänsla och självförtroende jag har.

För att skapa en så bra version av dig själv är ett tips att göra en Moodboard. I mitt fall är den gjord utifrån Min Personliga Vision med syfte att ge mig en helhetssyn och mening med mitt liv. Grunden ligger i dessa frågeställningar:

# Vad vill jag få ut av mitt iv?

# Vad värderar jag högst?

# I vad har jag min talang?

# Vad vill jag åstadkomma i mitt liv


Min Moodboard skapad under ett annat event med Mari Robbo januari 2021
Min Moodboard skapad under ett annat event med Mari Robbo januari 2021

Denna Moodboard sitter på väggen i mitt badrum där jag ser den varje dag. Den är gjord utifrån vad som ger mig energi, vad som tar mig utanför min komfortzon, vad som är viktigt för mig för att må bra. Att ständigt påminnas om det som är grundstommen för min mentala och fysiska hälsa skapar en undermedveten styrning mot mina mål i stort och smått.

En Moodboard kan också innehålla de mål du satt upp för i år, ska sitta på en plats där du ser den varje dag för att påminnas om vad du vill åstadkomma.

Ett annat tips är att skiva ett brev till dig själv nu som du öppnar 2022-12-31. Det ska vara skrivet i dåtid och jag-form. Detta gjorde vi på kursen i Mental Träning som jag gick 2017 och det var kul att läsa sen när jag öppnade det ett år senare. Allt hade jag inte genomfört men jag hade drömt stort och tänkt brett.

Mitt brev jag skrivit till mig själv nu börjar så här...

"Hej Marie! Nu är det den 31 december och mitt senaste år har varit toppen. Detta har hänt och så här ser tillvaron ut idag. Jag har tagit dykarcertifikat i Vansbro och börjat utforska våra inhemska sjöar, något som tagit mig utanför min komfortzon då jag tyckt att undervattens aktiviteter varit obehagliga, framförallt för mina öron, men som jag nu kommit över. Jag har tagit motorsågskörkort nivå C för att på ett säkert sätt kunna ta hand om och sköta vår skog, en bra kunskap när det nu för tiden är ostadigare väder med stormfälld skog som påföljd."

Brevet är längre än så såklart, detta var en inblick i hur starten kan se ut.


Vill du utveckla din mentala hälsa kan jag varmt rekommendera att gå en kurs med Mari. Hennes utbud hittar du på www.marirobbo.com


Kom igen ! Nu sparkar vi igång 2022 och blir den bästa versionen av oss själva.


Ha de gott, Marie


57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page