top of page
Sök
  • Skribentens bildMarie Graf

Nacken bråkar, ryggen språkar...


Som Kinesiolog använder jag kunskaper både inom västerländsk- och österländsk medicin. Inom det sistnämnda kan man jobba med 5 elementsläran, vilket innebär att olika tider på året kan påverka oss i olika faser periodmässigt.

Nu i slutet på augusti befinner vi oss i Sensommaren och Jordelementet. Det är nu vi ska "skörda" det vi sått och planterat i våras och vi står nu inför ett emottagande. Det kräver att vi har bra arkiv/system för att kunna sortera och hantera allt som hänger över oss.

Har vi nu här för mycket att ta hand om kontra förmåga att genomföra det uppstår en överbelastning. I Jordelementet finner vi energimeridianen för bl a mjälten som förser bukspottkörteln med energi. Den i sin tur styr vår insulinreglering samt producerar matsmältningsenzymer. Om nu systemet är överbelastat kommer bukspottkörteln ha mindre resurser att ta hand om näringen...du blir trött.

Upplever du här att mycket står dig upp över öronen så är det fint att släppa det man inte mäktar med/orkar ta hand om för att behålla energi. Ensam är inte stark, var ej rädd för att be om hjälp. Det kan i sin tur ge dig energi för att hjälpa någon annan, vilket jag själv ofta upplever som en riktig energiboost.


Som du förstår hänger kroppen ihop på flera plan, både strukturellt, energimässigt och emotionellt. I helgen som var befann jag mig åter i Stockholm för en ny kurshelg med nya muskeltester att lära in. Denna gång var mycket fokus kring höften och strukturer som påverkar den. Detta har jag längtat efter eftersom ett snett eller roterat bäcken kan bråka med din nacke t ex. För saken är den att dessa problem mina kunder har med nacken är en av anledningarna till att jag vidareutbildar mig till Kinesiolog, för att med andra tekniker kunna felsöka bredare och finna roten till det onda.

De vanligaste problemen människor har som söker min hjälp är just problem med nacke/bröstrygg. Många blir hjälpta och blir av med smärtan med de tekniker jag jobbar med som massör och laserterapeut, men hos vissa har det en tendens att inte riktigt ge med sig eller så kommer problemet tillbaka. Orsaken kan då vara ett snett bäcken vilket i sin tur blir som en korkskruv uppöver ryggraden med kompensatoriska felställningar som mynnar ut i bråkande nackmuskler.

Jag har redan under denna vecka börjat justera bäckenet på mina kunder utifrån det jag lärt mig i helgen. Det innefattar rena strukturella behandlingar på utvalda muskler som är spända och drar i bäckenet uppåt eller nedåt. En fullständig bäckenkorrigering får jag lära mig vid nästa kurstillfälle, vecka 37. Det fina med en sådan behandling är att andra besvär med organ i kroppen kan läka och tillfriskna på köpet.

Hur kommer det sig? Jo, längs med ryggraden löper nerver som vid varje kotsegment kopplar ihop organ och muskler med det centrala nervsystemet och hjärnan. Om nu ryggraden är sned så kan det belasta dessa nervtrådar och flödet däremellan. Ofta finns en låsning/blockering i nedre bröstryggen där bl a mjältens och magsäckens nervanslutning ligger, vilket kan ge problem med matsmältningen på olika sätt.


Detta tycker jag är ett spännande sätt att arbeta med kroppen vilket skapar fria flöden och ger förutsättningar till egen läkning. Använder vi bara rätt nyckel till låsta dörrar (störda funktioner) går det att uppnå fantastiska resultat.


Ha de gott ! //Marie104 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


bottom of page