top of page
Marie3_edited.jpg

Hej!

Det här är min story, min ärliga story. Vill du lära känna mig lite mer som människa och inte enbart vad jag kan hjälpa dig med så hoppas jag att du vill läsa. Mötet med människor sker ju på olika plan, och kanske du, precis som jag, är nyfiken på andra människors liv. Häng med om du vill!

Om mig

2002 fick jag min första fasta anställning, på Naturbruksgymnasiet i Älvdalen som köksbiträde. Ett kravlöst jobb, vilket gjorde att jag kunde utveckla mina fritidsintressen. Efter några år kände jag dock att jobbet inte utvecklade mig, jag ville något mer. En ny milstolpe in i livet infann sig, jag var mammaledig. Då fick jag tid att fundera på vad jag skulle bli när jag blev stor. Började i samma veva gå på Mama Boot Camp, träningspass specifikt för mammor. Det var då polletten ramlade ner, jag skulle jobba med hälsa i någon form. Jag sökte och blev antagen till en utbildning som snabbt fick mig att känna att det här var precis rätt för mig.

Vid samma tidpunkt inträffade dock det otänkbara. Min familj var med om en frontalkrock med bilen. Jag och mina tjejer klarade oss men min sambo, tillika barnens far, omkom. Jag var sjukskriven i 2 veckor men kände starkt att jag bara ville tillbaka till min klass. Vi hade börjat terminen med grupp- och individutveckling vilket påverkade mig mycket positivt och gav mig styrka att utveckla mig som person och människa. Klassens dynamik gjorde det självklart för mig att kämpa vidare. Det blev också ett andrum där jag fick fokusera på något annat än val av kista, begravning och bouppteckning.


Händelsen fick mig att justera min syn på livet. Tillvaron är för kort för grubblerier, ingen vet aldrig vad morgondagen bjuder på. Jag har blivit mer spontan och tänker ofta “Vad är det värsta som kan hända...”.  Min starka personlighet och drivkraft framåt känner jag ger styrka till de jag träffar i vardagen och på jobbet.

2014 blev jag klar som massageterapeut, SPA-terapeut, kostcoach samt Personlig Tränare. Massagepraktiken på 9 veckor gjorde jag på Nya Zeeland och under den perioden märkte jag att det var massage jag främst ville arbeta med. Färdigheterna från de övriga kurserna tar jag med mig och väver in i min yrkesutövning eftersom helheten har stor betydelse för vårt välmående.

Sedan 2013 driver jag mitt egna företag med tjänster som Medicinsk massageterapi, Medicinsk laser samt Lymfmassage.

Minst en gång per år förkovrar jag mig i någon kurs inom komplementär medicin, det ska vara något som faller mig i smaken och som kan tillföra min verktygslåda något i min strävan i att hjälpa mina kunder till en bättre vardag med mindre värk.

Innan den tragiska bilolyckan tränade jag för glatta livet för att klara fystestet som krävs för att bli brandman på deltidsstyrkan. Olyckan satte käppar i hjulet då men jag återupptog den drömmen 2015 och har jobbat som deltidare sedan dess.

Framtidsplaner...? Är nygammal på hästryggen och vill ta mig vidare i den världen, går på ridskola, egen häst har jag inte tid med. Har även nyligen av en händelse insett att jag vill ta dykarcertifikat – frågan är bara när och inte om…

Till dig som har hängt med så här långt vill jag bara säga, TACK, och jag hoppas att jag får möjlighet att hjälpa dig med min kunskap den dag du behöver.

"The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do"

bottom of page