top of page

Massage

Svensk klassisk massage har som största effekt att vara förebyggande. Det är en djupgående massage som ger smidiga och elastiska muskler och verkar förebyggande.

Musklerna blir smidigare och mer elastiska samt att dess näringsupptag ökas. 

Massage_Marie_Graf_Muskler i form.jpg

Få smidigare och mer elastiska muskler med massage

Om en muskel utsätts för någon form av skada bildas alltid bindväv runt området som gör muskeln stelare och mindre funktionell. Om den däremot masseras efter den akuta fasen återgår den till att bli mer normal och smidig.

En annan positiv effekt vi får av massage är att hormonsystemet frisätter en mängd må-bra hormoner, bl a oxytocin som får oss att slappna av och blodtryck samt puls sjunker. Även smärtlindrande hormoner utsöndras, en form av kroppens egna morfin. Stresshormonerna sjunker som gör att humör och sömn förbättras och näringsupptaget i våra tarmar ökar.

För ett allmänt välbefinnande rekommenderar jag dig att en gång i månaden investera i dig själv genom att gå på massage. Det mår både kroppen och knoppen bra av!

Medicinsk massageterapi

Innefattar flera olika behandlingsmetoder där jag vill påverka muskler som har t ex utstrålningssmärta, stelhet och spända partier mm.

Metoder jag använder:

Revolving
Är en teknik där fascian (bindväven) behandlas. Fascia är en sorts hinna som dels finns mellan muskler och runt musklerna, men den förbinder även flera muskler med varandra. Detta innebär att en spänd muskel i sätet kan påverka muskler runt skulderbladet te x. Facia innehåller också en viss uppsättning muskelceller vilket gör att även den kan kontrahera sig och bli spänd/kort.


Revolving betyder att re – återskapa, volving – rörelse runt en axel/led. Tekniken går ut på att jag långsamt jobbar med större områden och stegvis kommer djupare in i fasciorna. Behandlingen ger ökad elasticitet och minskar din stressnivå.

Vill du själv ”mota Olle i grind” ska du göra som katten/hunden gör när den vaknar… den sträcker på sig!

Muskeltöjning går till som så att jag för muskeln till första stramningskänslan, varpå du sedan aktiverar muskeln minimalt eller maximalt beroende på vilken effekt jag vill ha. Du behåller den positionen i 10s för att sen slappna av, då för jag muskeln till ett nytt ändläge. Detta görs i tre omgångar. Resultatet blir minskad spänning eller ökad elasticitet beroende på vilken styrka som använts.

Strain & Counterstrain (SCS) är en teknik som kommer från osteopatin. Används när muskeln har låst sig vid t ex ryggskott, nackspärr, falsk ischias mm mm.


Jag för muskeln till ett avslappnat läge där helst ingen eller minimal smärta upplevs, positionen hålls still i 90s, förs sen sakta tillbaka. Nu har jag kommunicerat med ditt nervsystem och effekten är minskad spänning i ett specifikt område.


Även opalperbara muskler (ligger djupt, t ex mellan kotorna) kan behandlas med SCS genom att de har så kallade Tender Points. Dessa TP ligger på bestämda platser och när jag trycker på dom kan de signalera om en viss dysfunktion i nacken, ryggraden, bäckenet mm. Utifrån det för jag musklerna i det området till ett avslappnat läge. Effekten är nästan lika effektiv som ”kot-knäckning”, men med SCS upplevs det inte lika våldsamt.

Käkmuskelbehandling är en specifik behandling av käkledens viktigaste muskler, vilket även innefattar muskler inne i munnen (använder då plasthandskar). Har du problem med käkmusklerna, biter ihop -stressad, gnisslar tänder, använder bettskena på natten, nackproblem ? Rekommenderar då denna behandling eftersom käkmusklernas status har större inverkan på oss än vi tror.

Avbokningsregler

Vid avbokning senast kl 8:00 samma dag som behandling debiteras ingenting.
För senare avbokning eller att du inte kommer alls, så kallad ”no show”, debiteras du med en avgift på 500 kr . Hittar du en ersättare till din tid debiteras du ej.

bottom of page