top of page
Sök
  • Skribentens bildMarie Graf

Kinesiolog, mitt nya kall.


Tekniken utvecklades i USA under 60-talet av några kiropraktorer, främst en vid namn George Goodheart. Han såg nya samband i redan gjord forskning kring muskeltestning hos nervskadade med förlamningar. Den första banbrytande upptäckten var att vissa sjukdomstillstånd hörde ihop med svaghet i en specifik muskel. T ex visade det sig att nedsatt funktion i en bröstmuskel hörde ihop med magsår. När magsåret hade botats var muskeln åter stark igen. Alltså går det via förutbestämda muskeltester att också få en indikation på obalans i ett inre organ. Man hittade också fasta punkter på kroppen där man kunde stimulera flödet av lymfvätska och blod till givna organ och muskler. Även akupunktur meridianer lades till i behandlingsprocessen som också bidrar till läkning.


Ordet kinesiologi kommer fån grekiskan och betyder läran om rörelse. Som utövare använder man effektiva test- och korrigeringstekniker där man finner en individuell behandlingsstrategi för klienten. Genom att arbeta med helhet och samband ur ett österländskt perspektiv och samtidigt korrigera detaljerade obalanser ur ett västerländskt perspektiv uppnås goda resultat inom många områden som rör vår hälsa. En kinesiolog kan hjälpa en person att må bättre både i kropp och psyke, först då uppnås maximal effekt.


Jag har nu i helgen precis börjat min resa och utbildning inom detta och i juni 2023 kan jag titulera mig som Diplomerad Kinesiolog. Detta holistiska synsätt på läkning har inspirerat och intresserat mig i flera år. Nu är tiden mogen för mig att utvecklas med kinesiologi och att ni, mina kunder, får uppleva en annan sorts magi i mina behandlingar. Under studietiden kommer vi göra 50 klientfall som vi dokumenterar och registrerar till skolan. Varje tisdag har vi ett mentorsamtal via Zoom där vi diskuterar förra veckans klient (som är anonym) och drar lärdom från det. Varje vecka är det ett nytt fokusområde som vi testar/utför tekniker inom, beroende på vart i läroplanen vi är. Detta innebär att jag kommer behöva få in specifika klienter med olika problem framöver. Antingen gör jag det med redan befintlig inbokad kund eller så söker jag det jag behöver i andra kanaler. Håll dig uppdaterad, främst via Muskler I Form på Facebook.


Jag har redan börjat interagera de tekniker vi hittills lärt oss, hos mina kunder denna vecka (utöver själva klientfallet som är 1 st/ vecka). Ska bli spännande med deras uppföljning och utveckling till bättre hälsa.

Vill du veta mer om utbildningen jag går, surfa in på sabineeducations.se . Kanske du själv hittar inspiration till en ny yrkesbana i livet, eller vill lära dig mer om kroppen för din egen skull. Vi är 14 st i klassen och bara 5 av oss är kroppsterapeuter sen innan. De andra går utbildningen för sin egen skull eller har valt en nytt spår i arbetslivet.


Klättra ut på en gren, det är där frukten finns...


Ha de gott //Marie75 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page